BEMUTATKOZÁS

A város kulturális életének meghatározó intézménye a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, amely az 1890-es években épült egykori szálloda épületében kapott méltó helyet. A közel 400 fős színházterme, 100 fős díszterme és számos klubhelyisége fontos szerepet játszik a város kulturális életében. A Rácz József Galéria időszaki tárlatán helyi és országosan ismert képzőművészek, népi iparművészek alkotásaiban gyönyörködhetnek az idelátogatók.

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ számos szabadtéri rendezvényt szervez, melyek közül a többezres nézőszámot vonzóak az áprilisi Szent György Napi Forgatag és Virágvásár, a májusi Tarkabarka Gyermekfesztivál, a júniusi Kőrösi Möggyfesztivál és a szeptemberi Nagykőrösi Arany-Napok.

A helyi kulturális központ 4 tagintézménye (Civilek Háza, Felnőttkönyvtár, Gyermekkönyvtár, Múzeum) összesen 19 szakmai dolgozót foglalkoztat, mely kereten belül munkatársaink a városi hagyományok, ill. művelődési-művészeti értékek bemutatásán, megőrzésén fáradoznak.

Emellett feladataink közé tartozik 2016. július elsejétől a Kőrös Art Mozi üzemeltetése is. Amelynek műsorában premier és "art" kategóriába sorolt magyar és külföldi filmek egyaránt szerepelnek. A fent említett programsorozat szervezésén felül az alábbi feladatokat látjuk el: közművelődési és népművészeti programok, hagyományőrző fesztiválok, kiállítások, elismert hazai előadók, művészek, kutatók előadásai, zenei programok, gaszto- és egészségügyi rendezvények, önálló alkotó- és művészeti körök szervezése, ill. lebonyolítása.

Intézményünk fő profilja a minél szélesebb körű korosztály aktív bevonása a programjainkba, melyek szervezésekor a mindenkori igényeket felmérve állítjuk össze a programsorozatokat. Munkánkat több civil szervezet és helyi vállalkozás is segíti, mely révén évről évre nagyobb látogató számot tudunk előirányozni és hatástanulmányokkal megfelelően alátámasztani.

korosikultura.hu

Hírlevél

Adatvédelmi szabályzat
Értesüljön első kézből a rendezvényeinkről, eseményeinkről!

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához. A részletes leírást megtalálja az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN.