Arany Csomag 2017.

 

Élmények Nagykőrösön,
 
Arany János Városában!
 

Rendkívüli osztálykirándulási ajánlat: 
„Arany Csomag 2017”

Az „Arany Csomag 2017” a következő programokat tartalmazza:
  • Üdvözlő „Arany Falatok” az egykori „Nagykőrös Város Szállodája” büféjében, ahol a helyi idegenvezető köszönti a tanulókat. 
  • Arany 200 – Arany, a nagykőrösi pedagógus című 2017-ben létrejött interaktív kiállítás megtekintése, tárlatvezetéssel. 
  • „Arany menü” a Budai Kapu Étteremben. A diákok elfogyaszthatják Arany János kedvenc ételét: Csirkepaprikás galuskával és túrós csusza tejfellel nyakon öntve és Marcza-fánk. 
  • Az Arany-út megismerése nagykőrösi LOVAS TAXIKKAL!Arany 200 – Arany, a nagykőrösi pedagógus
Az Arany 200 – Arany, a nagykőrösi pedagógus című kiállítás bepillantást ad a kor oktatási, várostörténeti vonatkozású emlékeibe, Arany és a nagykőrösiek mindennapjaiba. A korszerű, modern kiállítás a felgyorsult életmódhoz és vibráló infokommunikációs platformokhoz szokott fiatalok figyelmét is sikerrel ragadja meg. A kiállításról bővebb információ a www.korosikultura.hu weboldalon található. 
 

Kóstolják meg Arany János kedvenc ételét!
Az Arany-menü bizonyos Szabó István egykori geszti esperes receptje alapján készül: 
-    Csirkepaprikás galuskával és túrós csusza tejfellel nyakon öntve
-    Marcza-fánk

Ismerjék meg az Arany-emlékeket Nagykőrösön LOVAS TAXIKKAL!
Arany János, nemzetünk nagy büszkesége, a 19. század költőóriása életének csaknem egy évtizedét ebben az alföldi kisvárosban töltötte. Az ő emlékét őrizve készítette el az Arany-Híd Baráti Kör az Arany-út programot, amely a költő nagykőrösi tartózkodásának emlékein kalauzolja végig az érdeklődőket. A költőhöz kapcsolva sétánkat nemcsak a Toldi íróját, a jeles balladaköltőt ismerhetjük meg közelebbről, hanem azt a várost is, amely a 19. század második felében a kor jelentős tudósait egy intézményben, a református főgimnáziumba vonzotta. „A fél Akadémia Kőrösön lakik” – írta Arany 1859. november 23-i levelében sógorának, Ercsey Sándornak. Az Arany-utat a diákok lovas taxikkal közlekedve ismerhetik meg.
 

 Bővebb információkról és az árakról érdeklődjön a Country Tours Utazási Iroda elérhetőségein: 
tel.: +36 53 350-794
e-mail: info@countrytours.hu
www.nagykoros.hu
www.korosikultura.hu                                                         
www.countrytours.hu
 ARANY CSOMAG PLAKÁTJA LETÖLTHETŐ ITT!


 
Találkozzunk Nagykőrösön!
Zöld város az ország szívében!