Esztergályos Cecília

Központban a kultúra - Vendégünk volt Esztergályos Cecília színésznő

Juhász Nándor interjúja megjelent az Önkormányzati Hírek Nagykőrös 2018. január 12. számában

2018. január első napján a Monarchia Operett csapatával és Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas, Magyarország Érdemes és Kiváló Művésszel köszöntötte a nagykőrösi közönség az újévet a kulturális központ színháztermében. A nagy sikerű előadás után Juhász Nándor a kulturális központ igazgatóhelyettese beszélgetett Esztergályos Cecília művésznővel.  

- Ha ki kellene emelnie egy fontos eseményt a 2017-es évből, akkor mi lenne az?
- Lehet mondani, hogy nagyon jó évem volt, az Isten megsegített. Hat színházban játszhattam és a párommal is 34 éve élünk együtt. Nem is kívánhatnék ennél többet és jobbat magamnak.
- Van-e újévi fogadalma? Mit tudhatunk a jövő évi terveiről?
- Nincs, soha nem szoktam újévi fogadalmat tenni. Tervezni nem szoktam, ha jönnek a felkérések, akkor annak nagyon örülök, és persze örömmel elvállalom azokat.
- Mikor járt utoljára Nagykőrösön?
- A pontos dátumra nem emlékszem, de többször is jártam már itt. Az öltözőt és a színpadot egyből megismertem és nagyon jól esett, hogy ismét nagy örömmel fogadtak a szervezők és a közönség is.
- 2018-ban ünnepli Nagykőrös városi rangra emelkedésének 650. évfordulóját. Ezen alkalomból mit üzen a nagykőrösieknek?
- Legyenek boldogok és tudjanak örülni mindennek, ami jó! Segítsék egymást, és akkor biztosan nem lesz semmi baj. Én mindig egészséget és békét kérek az Istentől, de azért sok mindent kell tenni, hogy az meglegyen. Azt üzenem a nagykőrösieknek, hogy fogják meg egymás kezét és ne egymás ellen legyenek.