Lippai Marianna

Juhász Nándor a kulturális központ igazgató helyettese beszélgetett Lippai Marianna motivációs előadóval az Életkedvről, a szeretetről és a célkitűzéseiről.


 
Ön számára mit jelent az Életkedv? 
Nekem az ÉLETKEdv a lételemem. Mindenféle értelembe véve. Fontos maga a valós értelmében, hiszen az életben való jó és boldog létezésünkhöz elengedhetetlen az életkedv. Ahhoz, hogy tudjunk haladni az utunkon, kell a humor, a mosoly, a jókedv, a viccelődés, és a nagybetűs ÉLETKEdv. Másképp nincs értelme az életnek. És fontos abban az értelemben, amit létrehoztam 4 és fél évvel ezelőtt. Így leírva pedig: ÉLETKEdv, már kicsit másképp értelmezendő. Ez a 13 évesen „előre ment” Dominika kislányomból, és belőlem tevődik össze. Az ő élni akarásából és az én élet szeretetemből. Az ismert közösségi oldalon a Facebook-on, az ÉLETKEdv oldalam, immáron 200.000-es követő táborral rendelkezik, vagy 200.000 ÉLETKEdvelő gondolta úgy, hogy szeretné a saját sorsát, a saját útját szebbé, jobbá, könnyebbé és boldogabbá tenni. Azáltal, hogy a napi motiváló, ÉLETKEdves gondolataimat, bejegyzéseimet olvassák, és a motivációs videóimat hallgatják. Szóval, az életkedv így is, úgy is nagyon hasznos. Az élet része. Szerves része.


 
Véleménye szerint, hogy tudják az emberek edzésbe tartani a lelküket?
Úgy, hogy sokat „elcsendesednek”. Úgy, hogy sokat foglalkoznak magukkal, és a lelkükkel. Úgy, hogy szeretik magukat és a lelküket. Úgy, hogy értékelik magukat. Úgy, hogy becsülik magukat. A lényeg, hogy rengeteg pozitív érzéssel tudjuk és kell is táplálni a lelkünket. Tehetjük ezt imákkal, megerősítő pozitív gondolatokkal, relaxálással, bármivel. A lélek úgy is jelzi, hogy ez jó neki. Mint ahogy a rosszat is jelzi azzal, hogy megbetegszik. Nem csak ő, hanem a test is. Szóval a titok, ami persze nem titok: SZERETET. A magunk iránt érzett szeretet. Ezzel tudjuk a legjobban karban tartani a lelkünket.


 
Célkitűzései között szerepel, hogy az emberek mindennapjaiba a szeretet uralkodjon. Honnan jött ez a késztetés és hogyan fogja ezt elérni?
Az embereknek bőven elég az, ha motiválják őket. Rugdosni kell őket egy kicsit. Lökni ebbe az irányba. Fényt mutatni nekik, hogy merre haladjanak. Hogy ne csak tapogatózzanak, hanem tudatosan tudják, hogy mi a helyes irány. Az az irány, ahol jól fogják magukat érezni. Szeretettel a szívében még senki nem érezte rosszul magát. A szeretet mindig győzedelmeskedik. Minden és mindenki felett. Előbb-utóbb megérzik aztán, hogy a szeretettől boldogok lesznek. Hogy a szeretettől élvezhető az élet. Hogy a szeretettől szebbek lesznek. És ha ezt megérzik, akkor már nem is hajlandóak másképp élni. Én minden napot úgy könyvelek el, hogy ha más egy embernek megmutattam, hogy merre menjen, vagy induljon el, akkor már nem éltem hiába. 


 
Ha pályafutásából ki kellene emelni egyetlen egy eseményt, amelyre a legbüszkébb, akkor melyik lenne az?
Nincs ilyen. Én mindenre büszke vagyok, amit eddig elértem. És mindezt azért, mert mindent, amit tettem, magamból tettem. Mert hittem magamban. Bármit is csinálok, legyen az munka, házimunka, stb. szívvel-lélekkel teszem. Nem is tudok másképp létezni. Csak így.


 
Ha tíz múlva beszélgetnénk, akkor mit mesélne nekem szívesen?
Azt, hogy én, amikor elkezdtem az ÉLETKEdvet, mint bloggot, csak magam miatt kezdtem el írni és egyáltalán nem volt tervbe véve, hogy aztán több millióan olvasnak majd és követnek, és hogy ennyi embernek válik életstílusává az ÉLETKEdv, és hogy felfejlődik egy egyfajta életmóddá. Szóval, azért mesélnék 10 év múlva erről, mert valószínű, még akkor is „ki leszek akadva” ezen… , pozitív értelemben véve. 
 

Kép forrása:
 https://www.facebook.com/pg/onkormanyzati.hireknagykoros/photos/?tab=album&album_id=599541357047753