Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző érkezik a felnőttkönyvtárba
 
2018. november 14-én 18.00 órai kezdéssel Marozsák Szabolcs női önbizalomedző tart előadást a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Szabó Károly Városi Könyvtárba. A programra ingyenes regisztrációs jegyek igényelhetőek a könyvtár olvasószolgálati pultjánál. Felkerestük Marozsák Szabolcsot és vele beszélgettünk a pályafutásáról, az önbizalomról és a nagykőrösi előadásról.
 
Meséljen egy kicsit magáról, hogy mivel foglalkozott mielőtt önbizalomedző lett?
Céges szervezetfejlesztési tanácsadóként több mint 100 cégnél dolgoztam, ezért lehetőségem nyílt emberek százainak motiválásával foglalkozni. Az egyik feladatom ugyanis az volt, hogy elérjem, hogy a cégben dolgozó munkatársak hatékonyabban és lelkesebben végezzék a munkájukat. Több mint 5.000 embernek tartottam előadásokat, tréningeket, workshopokat és szemináriumokat ebben a témában.
Ennek a tapasztalatnak köszönhetem, hogy igazán széles körű gyakorlatra tettem szert az emberekkel való foglalkozás és az érzelmi állapotuk fejlesztése terén. Emellett pedig kifejezetten kommunikatív ember vagyok, aki többségében a társaság középpontjában van. Nagyon sokan kértek, kérnek tőlem tanácsot a személyes életükkel, az önbizalmuk, az önbecsülésük terén felmerülő problémáikkal kapcsolatban is.
E tevékenységeim eredményeként leszűrtem egy nagyon fontos dolgot. Egy ember életének, közérzetének javításában van egy közös eredő, egy pont, amit ha megoldunk, sikerrel járunk. Ha nem, oldjuk meg, akkor sok-sok órát tölthetünk el vele feleslegesen. Az önmegvalósítás, az önismeret, a személyiségfejlesztés, már évtizedek óta ismert fogalmak. Sokan keresik ezeken a területeken a megoldásokat, de az önbizalom növelés lehetőségének valódi titkát sokan még nem ismerték fel.
Ön számára mit jelent az önbizalom, mi késztette önt arra, hogy ezzel a témával foglalkozzon?
Több éves tapasztalatom szerint az igazi személyiségfejlesztés alapja az önbizalom növelése. Ebben kívánok hatékony segítséget nyújtani. És ezért döntöttem úgy, hogy ÖnbizalomEdző leszek.
Számomra az önbizalom egy egyszerű mondattal könnyedén meghatározható, úgy szoktam összefoglalni: HA ÖNBIZALOM VAN, MINDEN VAN!
Vagyis azt gondolom, hogy az önbizalom az élet minden területén elengedhetetlenül fontos tényező, ezért mindennek az alapja. Gondoljuk csak végig az élet fontos területeit: párkapcsolat, karrier, egészségi állapot. Hol nincs szükség arra, hogy kiálljunk magunkért vagy, hogy kövessük álmainkat, vágyainkat? Önbizalom nélkül azonban egyik sem működőképes. Önbizalom Edzőként az alapvető problémát megoldva segíthetek a hölgyek életét jobbá tenni.
 
Férfiként, honnan tud ennyi mindent a női önbizalomról?
 Fel szokták tenni azt a kérdést, hogy: “ Miért gondolod, hogy egy nőnek egy férfi tud jó tanácsokat adni a témában és miért csak nőkkel foglalkozol?”
Alapvetően két oknál fogva döntöttem úgy, hogy nőkkel fogok foglalkozni. Az első, hogy a nők sokkal nyitottabbak – visszaigazolják ezt az ez irányú tapasztalataim – erre a témára. Sokkal érzékenyebbek, nem kötik őket ezen a téren a férfiakba belenevelt szabályok és a társadalmi elvárások, hogy nekik erősnek kell lenniük és látszaniuk. Szervezetfejlesztési tanácsadóként rengeteg hölggyel volt alkalmam együtt dolgozni. Sokszor avattak bizalmukba, kérték ki a véleményemet személyes problémáikra vonatkozóan, így sokukkal volt alkalmam hosszas beszélgetést folytatni az életüket érintő legfontosabb kérdésekről. Tapasztalataim szerint a „férfi nézőpont” sokszor elgondolkodtatja, és más megvilágításba helyezi a nők számára a problémáikat főként, ha párkapcsolati témáról van szó.
A célom, hogy az eddig megszerzett tudásomat rendszerezve, egy hatásos módszert kidolgozva és nőkre szabottan alkalmazva minél több hölgynek segítsek ezen a téren, mint önbizalomedző, sőt elérjem, hogy minél többen tudjanak másoknak is segíteni ezzel a technikával.
Kérem, hogy foglalja össze, hogy mire számíthat a nagykőrösi közönség a novemberi előadásán.
Ez egy a Női önbizalom titkos tükre című könyvemről szóló előadás, ahol közvetlen, humoros stílusban adom át az önbizalom erősítésével kapcsolatos tapasztalataimat a résztvevő hölgyeknek. Ha már olvasták a könyvemet itt, még több gyakorlati tudást szerezhetnek és feltehetik személyes kérdéseiket, megoszthatják tapasztalataikat.
Bátran jöjjenek el azok a hölgyek is, akik még nem olvasták a könyvet, hogy megújult lelkesedéssel induljanak el egy boldogabb, céltudatosabb, magabiztosabb élet felé!  Előadásaimon a hölgyek megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül problémáikkal. Ezért mindenkit arra bíztatok, hogy jöjjön el és hozza magával barátnőjét, hölgy rokonait is, hiszen felemelő, pozitív élményben lesz részük, amiből később is töltekezhetnek.