Szent György Napi Forgatag és Virágvásár

Tisztelt Vendégeink!

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel a 2020. április 25-ei Szent György Napi Forgatag és Virágvásár elmarad.

Megértésüket köszönjük!
 

 
Árusok jelentkezést várjuk minden évben kora ősztől tavaszig.
 
További információ: Nagy Nóra, művelődésszervezőnél a 20/398-7014-es számon.  
 
Helyszín: Nagykőrös, Deák tér
 
 

 
        

Nagykőrös, az Alföld szívében húzódó „zöldváros” gondozott sétáló- pihenő parkjaival, kiterjedt erdőspusztáival, Csónakázó – tavával, látványos szökőkutakkal és köztéri alkotásokkal várja a kincskeresőket április utolsó hétvégéjén a Szent György napi vásárba.
Nagykőrös városában több száz éves múltra tekint vissza a vásározás. A város a vásártartási jogot a XVI. században kapta meg, majd I. Lipót 1697-ben erősítette meg és ismerte el a mezőváros kiváltságos helyzetét. A vásárok közül kiemelt szerepet tölt be a Szent György napi sokadalom, amely a hagyományok szerint az állatok kihajtásának időszaka is egyben. E vásártartási jogát Nagykőrös 1749-ben Mária Teréziától kapta. Napjainkban, a nagykőrösi vásárban olyan igazi kincsekre találhatnak a vásárlók, melyeket a bevásárlóközpontokban és más kereskedelmi egységekben már nem lehet beszerezni. A vásártéren szakosítva találhatók meg a régi mesterségek termékei: kádárok, söprűkötők, szűcsök, méhészek és egyéb kézművesek portékái, melyek mellett jól megférnek a mai kor divatos termékei is.
Dr. Czira Szabolcs polgármester kezdeményezésére 2012 óta nemcsak a vasárnapi vásár várja a turistákat Nagykőrösre. Április utolsó hétvégéjén a tavasztól késő őszig tengernyi virággal borított belvárosban és a megújult főtéren kezdődik a Szent György Napi Forgatag és Virágvásár első napja, szombaton. A szervezők minden évben gazdag programkínálattal várják a családokat. 

Nem kérdés tehát: érdemes ellátogatni a nagy hagyományokkal rendelkező Nagykőrösi Vásárba, a kincsek nyomába, az Alföld Oázisába! 
             
 
SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN PIHENNI ÉS SZÓRAKOZNI VÁGYÓ LÁTOGATÓNKAT!

A szervezők nevében:
 
Juhász Nándor igazgató
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
 
               
 

 
 

 A rendezvény szervezői:
Nagykőrös Város Önkormányzata
Nagykőrösi Arany János Kulturális KözpontInformációk:
Házirend
Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ
2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.
Tel: 06-53-550-040; 06-20-398-7014
Web: www.korosikultura.hu
e-mail: muviroda@korosikultura.hu
 
Kiemelt médiapartner:
Önkormányzati Hírek Nagykőrös, Gong Rádió, Cegléd Rádió.
 
Idegenvezetés és szálláscentrum:
Country Tours Utazási Iroda
2750 Nagykőrös, Széchenyi tér 2.
Tel: 06-53-350-791; 06-30-575-8000
e-mail: info@countrytours.hu, www.countrytours.hu