Civilek Háza, közösségek

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 10/2015. (II.12.) önkormányzati határozatával a nagykőrösi Dalmady Győző u. 3. szám alatti ingatlant a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ kezelésébe adta Civilek Háza néven.

A falán lévő emléktábla szerint e helyen állt az a ház, amelyben nagykőrösi tanársága első évében lakott Arany János (1851-1852). A célunk az, hogy kiemelt hangsúllyal kezeljük a helyi kezdeményezéseket és megerősítsük a lokális közösségeket. További célunk, hogy a város több pontján lévő, nem megfelelő körülmények között létező szervezeteket összefogjuk és a város központjában lévő, jó megközelítésű épületet ajánljuk fel számukra foglalkozásaik megtartásához.

A nagykőrösi Civilek Háza fenntartója a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, ezáltal a civil szervezetek megjelennek a városban működő nyomtatott és elektronikus sajtóban, megjelentetik programjaikat, felhívásaikat, rendezvényeikről készült képekkel vagy videóval kibővített beszámolóikat. Így a város lakossága betekintést nyerhet életükbe, megismerheti őket.
Minden évben pályázatot ír ki Nagykőrös Város Önkormányzata a civil szervezetek részére, amellyel támogatási lehetőséget biztosít jobb működésük érdekében. Ez példaértékű, mivel itt az önkormányzat felismerte a civil szervezetek támogatásának jelentőségét.

Az egykoron a nagykőrösi nyugdíjas szervezeteknek otthont adó intézmény ma már a helyi civil élet egyik központi helye lett, ahol békében elférnek egymás mellett a nagykőrösi társadalmi szerveződések, önképző csoportok és a nyugdíjas szervezetek egyaránt. Épületét a kulturális központ technikai munkatársai és a Civilek Háza hivatásos gondnoka folyamatosan karban- és rendben tartják. Az udvaron lehetőség van sütögetésekre és közös főzésre is. Emellett termeink kibérelhetőek külső tagok számára is, többek között lakodalmak, családi események, keresztelők, ballagások megtartására is. 

korosikultura.hu

Hírlevél

Adatvédelmi szabályzat
Értesüljön első kézből a rendezvényeinkről, eseményeinkről!

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához. A részletes leírást megtalálja az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN.