KÖZÖSSÉGEINK

Babás jóga

Várunk sok szeretettel egy kis játékos mozgásfejlesztésre a már mozgékony kuszó-mászó gyermekeddel. Mondókás, átmozgató torna, játékba rejtett fejlesztés. Móka és nevetés vár a babákra, mozgás, kikapcsolódás, relaxáció az anyákra.

Korosztály: 6-24 hónap között
Foglalkozások időpontja: kéthetente csütörtökön 10 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Pozsár Kinga
Elérhetőség: 06 70/383-14-19 

Nagykőrösi Alkotókör

Mindazok jelentkezését várjuk, akiknek a rajzolás, festészet boldogságot jelent, akik képzőművészeti pályára készülnek, felvételi vizsgák előtt állnak, megbízható, korrekt rajztudásra szeretnének szert tenni.

Foglalkozások időpontja: minden héten pénteken 16 órától
Helyszín: Civilek Háza, műterem (2750 Nagykőrös, Dalmady Győző u. 3.)
Vezető: Németh József Pál, festőművész
Elérhetőség: 06 20/559-13-22 

Társastánc 

Latin zenék, karneváli hangulat, szórakozással egybekötött testmozgás. A Samba, Cha-Cha-Cha, Rumba, Salsa és a keringő alaplépéseinek megismerése. Felszínre hozza a lányok/hölgyek nőiességét, finomságát a fiúk/férfiak magabiztosságát, tartását.

Foglalkozások időpontja:
• 9-12 éves korosztály minden héten hétfőn és szerdán 16 órától
• 12-14 éves korosztály minden héten hétfőn és szerdán 17 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Nagy Éva
Elérhetőség: 06 30/409-44-16 

Hip-hop táncoktatás

Az órákon tanulható stílusok: Newstyle, Oldschool hip-hop, Locking&Popping (robot tánc), Break alapok, House dance, Girly style (csajos tánc). A jó hangulatú órák mellett lehetőséget biztosítunk fellépésre, fotózásra, videók forgatására, versenyzésre, táborozásra. Légy egy remek közösség tagja, ahol izgalmas élmények várnak rád! A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Foglalkozások időpontja:
• 8-12 éves korosztály minden héten kedden 17 órától
• 13 éves kor felett minden héten csütörtökön 16 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Strabán István, koreográfus, világ- és kétszeres Európa-bajnok táncos
Elérhetőség: 06 20/442-85-95 

Zumba

Kedveled a latin ritmusokat? Szeretsz táncolni? Fogyni szeretnél? Mozognál, de eleged van a monoton edzésekből? Akkor itt a helyed! Egy mozgásforma, ami a test minden részét átmozgatja, fejleszti a szervezet fizikai kondícióját.
A Zumba az aerobic és különböző táncok lépéseiből tevődik össze. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, flamenco, calypso és a hastánc. Egy óra alatt körülbelül 600 kalória égethető el. Könnyen elsajátítható tánc, amely fitnesz program is egyben. Sok szeretettel várunk minden mozogni vágyót, kortól és nemtől függetlenül!

Foglalkozások időpontja: minden héten kedden és csütörtökön 18.15 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Détári Anikó
Elérhetőség: 06 30/555-22-35 

STRONG BY ZUMBA

Magas intenzitású, erősítő intervall edzés, melynél csak a saját testsúlyunkkal dolgozunk. Minden izomcsoportot átmozgat, nőknek és férfiaknak egyaránt kiváló. Speciálisan erre kialakított zenére mozgunk 60 percen keresztül. Gyere és próbáld ki!

Foglalkozások időpontja: minden héten kedden 19.15 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Détári Anikó
Elérhetőség: 06 30/555-22-35 

Felnőtt jóga

Alap-, középhaladó szintű jóga gyakorlatok rendszeres mozgást végző kezdők, újrakezdők és gyakorlók számára. Minden hónap első hétfőjén labdás jógaórák.

Foglalkozások időpontja: minden héten hétfőn 18.30 órától
A jógaórák időtartama: 90 perc
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Oktató: Halasi-Egri Melinda
Elérhetőség: 06 20/204-14-89 

Nagykőrösi Fotóklub

Szeretnél profi fényképeket készíteni? Szeretnéd megismerni a fényképezés alapjait? Szeretnél egy remek közösséghez tartozni? Akkor itt a helyed, sok szeretettel várnak a Nagykőrösi Fotóklub tagjai!

Foglalkozások időpontja: minden héten pénteken 16 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ emeleti klubszobája (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
A csoport (az időjárástól függően) gyakran tartózkodik a szabadban, ezért kérjük a jelentkezni vágyókat, hogy kérjenek információt az 06 53/550-040-es telefonszámon.
Vezető: Botocska Péter
Elérhetőség: 06 30/941-83-77 

Szenior Örömtánc

"Szűcsné Gyöngyösi Ildikó vagyok, egészségfejlesztő, mentálhigiénés végzettségem van. 15 éve néptáncolok, jelenleg is tagja vagyok egy szenior néptánc csoportnak. A tánc és a zene minden formájára nyitott vagyok. Hiszem, hogy zene nélkül nem élhetünk teljes életet. A szenior örömtánccal keresztanyám élménybeszámolóiból ismerkedtem meg. Többször mesélt nekem egy foglalkozásról, ahol sokat nevetnek, nagyon jó a zene, a társaság és még a koncentrációja is fejlődött mióta oda jár. Rögtön tudtam, hogy én ezt amint lehet szeretném megtanulni és népszerűsíteni. Azóta ez szerencsére megvalósult. Hiszek benne, hogy ezzel a foglalkozással sok embernek tudok javítani az életminőségén és okozok sok-sok örömet."
Szeretettel várjuk azokat az 55 éven felettieket, akik ténylegesen tenni akarnak mentális és testi egészségükért!

Foglalkozások időpontja: minden héten hétfőn 14 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ tükörterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Vezető: Szűcsné Gyöngyösi Ildikó
Elérhetőség: 06 20/910-89-31, gyongyosiildiko6@gmail.com 

Kis István Népdalkör

A népdalkör 1974-ben alakult a népdalt, népi értéket, hagyományokat kedvelő kör. Céljuk a népdal eredeti hangzásvilágának bemutatása, megőrzése. Elsősorban megyénk dalkincsét elevenítették föl s mutatták be, de a hosszú idő alatt az ország szinte valamennyi tájegységéről tanultak népdalokat. Műsorukat rendszeresen bemutatják iskolákban, óvodákban, városi rendezvényeken és a kulturális központ programjain. Folyamatosan fellépnek a megye különböző településein, részt vesznek seregszemléken is. Az évenként megrendezendő Abasári Katonadalok Fesztiválján kezdettől fogva fellépnek. Sikerességüket igazolja, hogy 2001-ben rádiófelvétel is készült műsorukról, 2003-ban pedig a Vass Lajos Népzenei Versenyen bronz-minősítést értek el.

Foglalkozások időpontja: minden héten hétfőn 15.30 órától
Helyszín: Civilek Háza, nagyterem (2750 Nagykőrös, Dalmady Győző u. 3.)
Vezető: Kis Istvánné
Elérhetőség: 06 20/443-81-15 

Díszítőművész kör

A díszítőművész kör 1979-ben alakult, ügyes kezű, kreatív asszonyok részvételével. Elsődleges céljuk, hogy megismerjék és megismertessék a magyar népművészet díszítőművészetét, motívumkincsét, az egyes tájegységek népviseletét, szín- és formavilágát. Munkáikban megjelennek a kalocsai, a matyó, a mezőkövesdi, a torockói, a békési és a rábaközi motívumok. Az utóbbi években a hímzésen kívül szövéssel és csipkeveréssel is foglalkoznak. Számos alkalommal vettek részt országos és tájegységi pályázaton, kiállításokon. Nyertek már a Kis-Jankó Bori Országos pályázaton és 2015-ben a XVI. Országos Népművészeti Kiállításon a klub vezetője ezüst oklevelet kapott kiemelkedő teljesítményéért.

Foglalkozások időpontja: minden héten szerdán 14 órától
Helyszín: Civilek Háza, kisterem (2750 Nagykőrös, Dalmady Győző u. 3.)
Vezető: Orbán Istvánné
Elérhetőség: 06 53/350-919 

Nyugdíjas pedagógus klub

A klub fő célja a nyugdíjas pedagógusok kulturálisan igényes kikapcsolódásának, tudományos szakmai ismeretei elmélyítésének elősegítése. A találkozók keretében a jelenlévők ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak. Az előadások különböző témakörökben hallhatók, vannak köztük orvosi, gyógyszerészeti, művészeti, természettudományi és utazási beszámolók is. A klub tagjai alkalmanként kirándulásokon vesznek részt. A klub vezetése folyamatosan várja az irodalom iránt fogékony, az ismeretterjesztő alkalmakat kedvelő érdeklődőket. A program nyitott, tehát nem csak pedagógusokat várnak. A részvétel ingyenes.

Foglalkozások időpontja: kéthetente szerdánként 15 órától
Helyszín: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ emeleti klubterme (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)
Klubvezető: Hasznosi Lászlóné, nyugalmazott pedagógus
Elérhetőség: 06-53/352-468 

Sakk kör

Nagykőrösön 1984. január 21-én alakult meg a Nagykőrösi Sakk Kör Papp Imre vezetésével. A csoport eredményesen működött, hiszen 1986-tól kezdve folyamatosan különböző versenyeken vettek részt a tagok. 1987. március 7-én a szárnyalás befejeződött, az egy hónapig tartó körmérkőzés sorozat után, sajnos hosszú szünet következett a sakk klub életében. A tagok nagy örömére 2016-ban a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Civilek Házában újraszerveződött és azóta is folyamatosan működik a klub. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, kortól és nemtől függetlenül!

Foglalkozások időpontja: minden héten szerdán 14 órától
Helyszín: Civilek Háza, kisterem (2750 Nagykőrös, Dalmady Győző u. 3.)
Vezető: Nyerges József
Elérhetőség: 06 30/906-02-42 

korosikultura.hu

Hírlevél

Adatvédelmi szabályzat

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához. A részletes leírást megtalálja az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN.