MÚZEUMPEDAGÓGIA

MÚZEUMI SÉTA

2020 őszétől új szolgáltatásként Múzeumi séta elnevezésű programot hirdetett meg a muzeális gyűjtemény az óvodás korosztály és az 1-2. osztályos diákok számára azzal a céllal, hogy a múzeum szeretetére nevelje a gyerekeket. A múzeumlátogatás során a gyerekek először a múzeum feladatairól, céljáról szereznek ismereteket. Ezt követően a korhű ruhába öltözött muzeológusok vezetésével megtekintik az „… ide vágynám vissza” című állandó kiállítást, ahol megismerkedhetnek a kiállított tárgyakkal, kipróbálhatják az interaktív játékokat. Ezután kezdődik a játékos foglalkozás. A színező, tárgykiegészítő, képkirakó és memória játékok a múzeumban látott tárgyak alaposabb megismerését segítik elő.

Létszám: max. 25 fő
Időtartam: 50-60 perc
A foglalkozás díja: 3000 Ft/alkalom

MÚZEUMI VETÉLKEDŐ I.

A 2-5. osztályosok számára meghirdetett múzeumi órán a gyerekek vetélkedő formájában egyénileg vagy csapatverseny keretein belül az „…ide vágynám vissza.” című állandó kiállításhoz kapcsolódó, korosztályuknak megfelelő feladatlapot töltenek ki. A diákok a játékos feladatok (pl. számkövető, tárgykereső, különbségvadászat, árnykereső, párkereső, anyagvizsgáló stb.) megoldása során a múzeumot többször végigjárva alaposan megismerkednek az állandó kiállítással, a kiállított tárgyakkal és az interaktív elemekkel. A győztesek ajándékot és oklevelet kapnak.

Létszám: max. 25 fő
Időtartam: 60 perc
A foglalkozás díja: 3000 Ft/alkalom

MÚZEUMI VETÉLKEDŐ II.

Ezt a múzeumi órát a felső tagozatos diákok számára hirdetik meg. A 2-3 fős csapatokba osztott diákok egy játékos feladatlap (pl. évszámvadászat, tárgykereső, párkereső, igaz-hamis állítás, keresztrejtvény stb.) kitöltés során az „…ide vágynám vissza.” című állandó kiállítás és a Látványraktár történeti, néprajzi tárgyi emlékeit, Arany János munkásságát, valamint a költő és családjának személyes tárgyait fedezik fel. A legtöbb pontot elérő csapat tagjai oklevélben és ajándékban részesülnek.

Létszám: max. 25 fő
Időtartam: 60 perc
A foglalkozás díja: 3000 Ft/alkalom

MÚZEUMI VETÉLKEDŐ III.

A középiskolás korosztálynak szervezett múzeumi óra témája Arany János. A diákok a költő irodalmi munkásságáról, családjáról, tanártársairól, Nagykőrösön töltött éveiről szereznek bővebb információt egy feladatlap kitöltésével. Ennek a foglalkozásnak a formája szintén vetélkedő, ahol a győztes csapatot ajándékkal és oklevéllel jutalmazzák.

Létszám: max. 25 fő
Időtartam: 60 perc
A foglalkozás díja: 3000 Ft/alkalom

Virtuális séta az Arany János és családja emlékeit őrző kiállításban: 
https://www.thinglink.com/scene/1593568759908401154

korosikultura.hu

Hírlevél

Adatvédelmi szabályzat
Értesüljön első kézből a rendezvényeinkről, eseményeinkről!

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához. A részletes leírást megtalálja az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN.